Autor: Shejkh Salih el-Feuzan

Pyetje: Qysh të pastrohem nga pasuria haram, përderisa ajo është përzier me pasurinë time hallall që e kam fituar në përputhje me Sheriatin Islam?

Përgjigje: Ti duhet ta llogaritësh masën e asaj pjesë nga pasuria jote që është haram, duhet të bësh kujdes në këtë dhe pastaj duhet ta japësh atë sadaka për fukarenjtë, jo sikur ajo pasuri është sadaka por ngaqë ti po e pastron veten tënde nga harrami, me qëllim që të heqësh përgjegjesinë tënde me këtë veprim. Kjo pasuri (haram) nuk konsiderohet pasuri e jotja, pastaj u jepet fukarenjve dhe nevojtarëve.

 

Përktheu: Alban Malaj