Autor: Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sualun ue Xheu’uab mustekhrexhetun min Sherhi el-Umdeti fi el-Fikh, 3022

 

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu ju dhëntë sukses! Nëse dikush harron në sexhden e harresës dhe nuk i kujtohet a bëri dy sexhde apo një, atëherë si të veprojë?

Përgjigje: Nuk ka sexhde harrese për sexhden e harresës, kanë thënë. Për sexhden e harresës nuk bëhet sexhde harrese. Në këtë rast ai punon me atë që ia merr mendja.

 

Përktheu: Muhamed Kallashi