Autor: Salih bin Muhamed el-Luhejdan

 

Pyetje: A lejohet falja e namazit të teravive vetëm?

Përgjigje: Është e lejuar që të falen me xhemat dhe vetëm. Pejgamberi, sal-lAllahu ‘alejhi ue sel-lem, e falte vetëm namazin e natës në shumicën e rasteve, përveç se ndonjëherë falej dikush bashkë me të në shtëpi apo kur i falte ato, i mësonte njerëzit se ky namaz është i ligjësuar me Sheriat.

 

Përktheu: Jeton Shasivari