Autor: Salih bin Feuzan el-Feuzan

 

Pyetje: Vdekja e të Dërguarit të Allahut, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, a u shkaktua nga magjia apo nga delja e helmuar që hëngri në Hajber?

Përgjigje: Po, u  shkaktua nga delja e helmuar që ai hëngri në Hajber, e nuk u shkaktua nga magjia; ai vdiq nga helmi, nuk vdiq nga magjia, ngase delja që ai hëngri në Hajber kishte helm dhe efekti i këtij helmi vazhdoi te i Dërguari i  Allahut, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, derisa ai vdiq.

 

Përktheu: Muhamed Kallashi