Autor: Muhammed ibn Salih el-Uthejmin (1421 h.)

Burimi: http://binothaimeen.net/content/1607

Burimi: el-Likau esh-Shehri, 70

 

 

Pyetje: Nëse e shikoj një agjërues duke ngrënë apo duke pirë nga harresa gjatë ditës së Ramazanit, çfarë të bëj: a ta përkujtoj apo ta lë?

 

Përgjigje: Ai që shikon dikë që ha ose pi gjatë ditës në Ramazan, duke e ditur se ai agjëron, e ka detyrë që ta përkujtoj atë, sepse përderisa ai ka harruar, justifikohet. Ndërsa ti nuk ke harruar! Thotë Allahu i Lartësuar:

﴿وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَى﴾

"Ndihmojeni njëri-tjetrin në vepra të mira dhe në devotshmëri..." [El-Maideh, 2]

 

Kliko këtu për të parë videon në AudioSelefi.org

Përktheu: Servet Mata