Autor: Muhamed bin Ibrahim bin Abdul-Latif Alu Shejkh (1389 h. – 1969)

Burimi: Fetaua ue Rasail Muhamed bin Ibrahim, 1/170

 

Pyetje: Çfarë gjykimi ka fjala e atij që thotë “Është obligim që të kesh vetëbesim.”?

Përgjigje: Nuk është obligim dhe nuk lejohet të kesh besim në vete. Ka ardhur në hadith:

وَلَا تَكِلْنِي إِلَى نَفْسِي طَرْفَةَ عَيْنٍ

“...dhe mos më lër që të mbështetem në veten time as sa një përpëlitje e syrit.”

Kush e thotë këtë fjalë?! Kam frik se kjo është ndonjë gabim nga ana jote?! Nuk mendoj që një njeri që ka logjik ta thotë këtë fjalë, e ku më ta thotë ai që ka dituri.

 

Përktheu: Jeton Shasivari