Autor: Shejkh Abdul-'Azijz Ibën Baz
Burimi: El-fetaua el-mute'alikah bit-tibbi ue Ahkam el-merda', fq 419

Pyetje: A jepet vendimi me vdekje për atë preson që ka bërë vdekje cerebrale (vdekje e trurit)?

Përgjigje: Jo nuk jepet vendimi për vdekje dhe nuk bën të nxitohesh, porse pritet derisa të ketë një vdekje të sigurtë në të cilën ska dyshim. Dhe disa mjekë nxitojnë, në mënyrë që t'i marrin pjesë nga trupi apo t'i marrin organet dhe luajnë me të vdekurit. Dhe e gjithë kjo nuk lejohet.

Përktheu: Umm ‘Akil