Autor: Shejkh Mukbil Ibën Hadij el-Uadi’ij

Burimi: Kam’ul-Mu’aanid, 273

 

 

Pyetje: A lejohet përdorimi i narkozës në operacionet kirurgjikale? Nëse ato lejohen nga domosdoshmëria, si bëhet bashkimi midis kësaj domosdoshmërie dhe hadithit: “Allahu nuk e ka bërë shërimin e Umetit tim tek ajo që Ai ua ka bërë haram.”?

 

Përgjigje: Ajo që duket është se narkoza nuk hyn tek ndalesa, kurse hadithi i Ummu Selemeh: “Me të vërtetë Allahu e ka bërë haram çdo gjë që të deh, që të dëmton trupin apo që është narkotike.” ka ardhur nga Shihr Ibën Hausheb dhe për gjendjen e tij ka mospajtim, kurse mendimi më i saktë është që ai është da’if.

 

Kliko këtu për të parë videon në AudioSelefi.org

 

Përktheu: Alban Malaj