Autor: Shejkh Rabij ibën Hadij Umejr el-Mekdhalij

Burimi: http://www.rabee.net/ar/questions.php?cat=45&id=347

 

 

Pyetje: A lejohet gatimi i një ushqimi të caktuar për Ashura?

 

Përgjigje: Nëse ata e kanë akide që në ditën e Ashuras të gatuhet oriz indian apo një bollgur i caktuar apo një ëmbëlsirë e caktuar dhe këtë e konsiderojnë afrim te Allahu i Plotfuqishëm dhe i Madhëruar, atëherë kjo është bidat. Allahu të bekoftë.

 

 

Përktheu: Jeton Shasivari