Shejkh ‘Abdul-Muhsin el-‘Abbad el-Bedr

Burimi: Kaseta n.243 e shpjegimit të Sunenit të Tirmidhiut nga Shejkh ‘Abbadi

http://www.al-sunan.org/vb/showthread.php?t=5585

 

Pyetje: A janë zgjedhjet prej rrugëve të sakta në vendosjen e një udhëheqësi?

Përgjigje nga Shejkh ‘Abdul-Muhsin el-‘Abbad el-Bedr hafidhahullah: Jo, nuk është prej rrugëve të sakta. Kjo është një rrugë e sjellur, ka ardhur nga qafirat tek Muslimanët. Rezultati dhe përfundimi ku të shpien zgjedhjet është se nëse zgjedhësit janë të këqinj, ata do të zgjedhin një nga lloji i tyre dhe nuk zgjedhin tjetër përveç se atë që është si ata, sikurse kanë thënë:

“shpendët e një soji rrinë në një tufë! Skifteri me skifterin, huti me hutin dhe bufi me bufin.”

 

 

Përktheu: Alban Malaj