Autor: Shejkh ‘Abdul-Muhsin el-‘Abbad el-Bedër

Pyetje: A lejohet ngrënia e ushqimit të njerëzve të bidatit, duke patur parasysh që ata e bëjnë këtë ushqim për këtë bidat, siç është bërja (e ushqimit) për ditëlindjen e Pejgamberit?

Përgjigje: Është detyrë që atyre t’u tërhiqet vërejtje që të largohen nga bidatet dhe t’i lënë gjërat e ndaluara. Njeriu nuk duhet të hajë nga ushqimi që bëhet për gjërat e shpikura dhe për gjërat e ndaluara. Njeriu nuk duhet të hajë nga ky ushqim, porse ai duhet të tërheqë vërejtjen dhe të paralajmërojë që të mos bëhen këto gjëra të ndaluara.

Kliko këtu për të parë videon në AudioSelefi.org

Përktheu: Alban Malaj