Bismilah...

Autor: Salih bin Feuzan el-Feuzan

 

Pyetje: Allahu ju dhëntë të mira, Shejkh i nderuar. Kemi ca pyetje që kanë ardhur në këtë emision përmes rrjeteve sociale. Me ne është Ebu Aisheh el-Fadli nga Kuvajti i cili po pyet dhe thotë: çfarë gjykimi ka fjala e personit “Unë kam besim në vetvete”?

Përgjigje: Kjo është fjalë e njerëzve të paditur, e cila nuk merret parasysh. Askush nuk duhet të ketë besim në vetvete. Siç ka thënë i Madhëruari dhe i Lartësuari për Jusufin, alejhi selam:

﴿وَمَا أُبَرِّئُ نَفْسِي  إِنَّ النَّفْسَ لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ إِلَّا مَا رَحِمَ رَبِّي 

“Unë nuk e pastroj veten time. Vërtet vetvetja është prirur për të keqe, përveç atij që e mëshiron Zoti im...” Jusuf, 53

 Allahu, i Madhëruari dhe i Lartësuari, ka thënë:

﴿ فَلَا تُزَكُّوا أَنْفُسَكُمْ  هُوَ أَعْلَمُ بِمَنِ اتَّقَى

“Andaj, mos i konsideroni vetet tuaja të pastra. Ai është më i Dituri se kush është i devotshëm.” En-Nexhm, 32

 

Përktheu: Jeton Shasivari