Bismilah...

Burimi: Fetaua Nurun ‘ala Derb, nr. 217

 

Pyetje: Shejkh i nderuar, ky pyetës thotë në pyetjen e tij të fundit: “Çfarë është namazi i tesbihut? Si është forma dhe si falet?

Përgjigje: Namazi i tesbihut është bidat sepse nuk është transmetuar argument i saktë dhe i vërtetuar nga Pejgamberi për saktësinë e tij. Andaj, s’ka nevojë të sqarohet forma dhe mënyra e tij, sepse është bidat.

 

Përktheu: Jeton Shasivari