Bismilah...

Autor: Shejkh Muhamed ibën Salih el-‘Uthejmin

 

 

Pyetje: A lejohet me Sheriat dhurimi i palcës së kockave, që është lënda brenda kockave, që të merret nga një person dhe t’i vendoset një personi tjetër? Personi të cilit i merret palca, vihet në gjumë, pastaj i nxirret kjo lëndë dhe nuk i shkakton atij asnjë dëm – me lejen e Allahut – sepse trupi e rigjeneron atë.

 

Përgjigje: Nëse ajo rigjenerohet me tjetër dhe nuk ka rrezik për të sëmurin, atëherë është tamam si gjaku, që do të thotë se kjo është e lejuar.

 

Kliko këtu për të parë videon në AudioSelefi.org

Përktheu: Alban Malaj