Autor: Shejkh Abdul-Muhsin el’Abbad

Burimi: Shpjegimi i Sunenit të Ebi Daudit, mësimi 444, min. 47:05

 

 

Pyetje: A lejohet që të bëjë kurban për të vdekurin apo vetëm të japë sadaka për të?

 

Përgjigje: Therja e kurbanit është e lejuar, por më parësore është që të bëhet nga ana e të gjallit për veten e tij dhe për të vdekurit e tij. Që të bëhet kurban vetëm për të vdekurin, për këtë nuk dimë ndonjë argument të veçantë, por të jetë bashkë me këtë: që njeriu të bëjë kurban për të gjallët dhe të vdekurit e tij, sepse kjo padyshim se ju bën dobi atyre. Por nëse bën kurban, shpresojmë që mos të ketë ndalesa (sheriatike), sepse prerja e kurbanit është pjesë e sadakasë!

 

Kliko këtu për të parë videon në AudioSelefi.org

 

Përktheu: Servet Mata