Bismilah...

Autor: Shejkh Muhamed ibën Salih el-Uthejmin

 

 

Pyetje: A i lejohet gruas që të lexojë sure të Kuranit Fisnik kur bie të flejë, pa mos vënë shami në kokë?

 

Përgjigje: Po! I lejohet gruas që të lexojë Kuran, edhe ne qoftë se është kokëzbuluar. Qoftë kur shtrihet të flejë apo kur është zgjuar. Pra, para se të bëhet gati për të fjetur. E rëndësishme, nuk është kusht për gruan që kur lexon Kuran, ta mbulojë kokën e as fytyrën, përveç nëse aty ka burra që nuk janë mahrem, në këtë rast, e ka detyrë të mbulojë fytyrën dhe kokën.

 

Kliko këtu për të parë videon në AudioSelefi.org

 

Përktheu: Jeton Shasivari