Autor: Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Fetaua Nurun ‘ala Derb, 26/3/1437 h.

 

Pyetje: Cila eshte këshilla juaj për disa vajza të cilat angazhohen në rrjetet sociale dhe kjo ndikon në namazin e tyre, ndoshta edhe ua hap atyre derën e lidhjeve të ndaluara?

Përgjigje: Nuk i lejohet Muslimanes që të hyjë në këto gjëra dhe ajo duhet të largohet nga këto rrjete dhe këto celularë që të largojnë nga gjërat e dobishme dhe  të cilat sjellin sherr. Ato e kanë detyrë që të largohen nga këto. Celularët përdoren për nevoja, për të pritur telefonata dhe për t’u përgjigjur atyre. Ama që të merren celularët si mjet për flirtime, propozime dhe gjëra të ngjashme, kjo është degjenerim, përfundon në degjenerim dhe është e ndaluar.

 

Përktheu: Abdullah Beqiri

Kliko këtu për të parë videon në AudioSelefi.org