Bismilah...

Autor: Shejkh Hamud et-Tuuejxhirij

Burimi: el-Ixhabat el-Xhelijjeh ‘an el-Es`ileti el-Kuvejtijeh, fq. 38-40

 

 

Rrafidat janë prej sekteve më të këqija, të cilët mohojnë dhe tallen me ajetet e Allahut. Çështja e tyre është e ditur për të gjithë, me përjashtim të atyre që Allahu ua ka marrë shikimin dhe ua ka vulosur zemrën. Prandaj, Muslimani që është këshillues i sinqertë për veten e tij, duhet të ketë shumë kujdes se mos mashtrohet nga ky sekt i humbur, si dhe duhet të ketë shumë kujdes se mos i miqëson apo i do ata, ose mos i përkrah dhe bën solidaritet me ta dhe u fal xhenazen të vrarëve të Rrafidave, sepse Allahu i Lartësuar ka thënë:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا بِطَانَةً مِنْ دُونِكُمْ لا يَأْلُونَكُمْ خَبَالا وَدُّوا مَا عَنِتُّمْ قَدْ بَدَتِ الْبَغْضَاءُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ وَمَا تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ قَدْ بَيَّنَّا لَكُمُ الآيَاتِ إِنْ كُنْتُمْ تَعْقِلُونَ (١١٨)هَا أَنْتُمْ أُولاءِ تُحِبُّونَهُمْ وَلا يُحِبُّونَكُمْ وَتُؤْمِنُونَ بِالْكِتَابِ كُلِّهِ وَإِذَا لَقُوكُمْ قَالُوا آمَنَّا وَإِذَا خَلَوْا عَضُّوا عَلَيْكُمُ الأنَامِلَ مِنَ الْغَيْظِ قُلْ مُوتُوا بِغَيْظِكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ بِذَاتِ الصُّدُورِ (١١٩)إِنْ تَمْسَسْكُمْ حَسَنَةٌ تَسُؤْهُمْ وَإِنْ تُصِبْكُمْ سَيِّئَةٌ يَفْرَحُوا بِهَا وَإِنْ تَصْبِرُوا وَتَتَّقُوا لا يَضُرُّكُمْ كَيْدُهُمْ شَيْئًا إِنَّ اللَّهَ بِمَا يَعْمَلُونَ مُحِيطٌ (١٢٠

“O besimtarë! Mos merrni për miq dhe këshilltarë të afërt njerëz të tjerë jashtë gjirit tuaj; ata nuk ngurrojnë që t’ju bëjnë dëm. Ata dëshirojnë që ju të vuani. Urrejtja shfaqet në gjithçka që del prej gojës së tyre, kurse ajo që fshehin në zemrën e tyre, është edhe më e madhe. Ne jua kemi shpjeguar vargjet (e Kur`anit), nëse jeni njerëz që kuptoni. Ja, ju i doni ata, por ata nuk ju duan juve dhe ju i besoni të gjitha librave (ndërsa ata jo). Kur ata ju takojnë, thonë: “Edhe ne besojmë”, dhe kur mbeten vetëm, nga mllefi ndaj jush, ata i kafshojnë majat e gishtave me dhëmbë. Thuaju: “Plasni me mllefin tuaj”. Vërtet, Allahu e di mirë ç’kanë në gjokset e tyre. Nëse ju vjen ndonjë e mirë, ata i brengos, dhe nëse ju gjen ndonjë e keqe, ata gëzohen, por nëse ju duroni dhe ruheni nga gjynahet, dinakëritë e tyre nuk mund t’ju dëmtojnë aspak. Vërtet Allahu ka dijeni për çdo gjë që punojnë ata.” [Aali-Imran, 118-120]

 

Të tre këto ajete përputhen jashtëzakonisht me gjendjen e Rrafidave kundrejt Ehli Sunetit. Kështu që, në përgjithësi, nuk mashtrohet me fjalët e tyre të rreme dhe me propagandën e tyre rrenacake përveç se ai që është i goditur në fenë dhe logjikën e tij.

 

Ata pretenduan se revolucioni që bënë kundër mbretit të tyre të fundit është revolucion Islamik, mirëpo në realitet ai është revolucion rrafidij dhe s’ka të bëjë fare me Islamin. Qëllimi i tyre është veçse devijimi dhe pështjellimi i atyre që kanë mendje dhe shikim të dobët. Ata janë njësoj si pararendësit e tyre, munafikët, për të cilët Allahu i Lartësuar ka thënë:

يُخَادِعُونَ اللَّهَ وَالَّذِينَ آمَنُوا وَمَا يَخْدَعُونَ إِلا أَنْفُسَهُمْ وَمَا يَشْعُرُونَ (٩)فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ فَزَادَهُمُ اللَّهُ مَرَضًا

“Ata duan që të mashtrojnë Allahun dhe besimtarët, mirëpo nuk mashtrojnë veçse vetet e tyre por ata nuk e ndjejnë. Në zemrat e tyre ka sëmundje dhe Allahu ua shton akoma më shumë sëmundjen…” [el-Bekarah, 9-10]

 

e deri tek Fjala e Allahut të Lartësuar:

أُولَئِكَ الَّذِينَ اشْتَرَوُا الضَّلالَةَ بِالْهُدَى فَمَا رَبِحَتْ تِجَارَتُهُمْ وَمَا كَانُوا مُهْتَدِينَ (١٦

“Janë ata të cilët e blenë devijimin me udhëzimin, porse ata nuk nxorën fitim nga tregtia e tyre dhe as nuk ishin të udhëzuar.” [el-Bekarah, 16]

 

Si pasojë e revolucionit të tyre të zi, kanë ndodhur fitne e gjakderdhje të cilat i dinë ata që i ndjekin lajmet e gazetave dhe radiove. Pra, në realitet ai është revolucion i shtypjes, zullumit, agresionit dhe shkatërrimit në tokë. Allahut i lutemi që ta pastrojë tokën nga ndyrësirat dhe fëlliqësirat e këtij sekti të humbur, si dhe të nxjerrë kundër tyre njerëz që do t’i trajtojnë ata njësoj siç i trajtoi Ebu Bekri dhe ‘Umeri – radijAllahu ‘anhuma – pararendësit e tyre, murrtedinët dhe mexhusët, e kjo assesi nuk është e rëndë për Allahun.

 

 

 

Përktheu: Alban Malaj