Bismilah...

Shijat Rrafidij... realisht për ta nuk mund të thuhet që ata janë muslimanë, ngaqë kush thotë se Kur'ani është i deformuar, ndërkohë që Allahu thotë:

إِنَّا نَحۡنُ نَزَّلۡنَا ٱلذِّكۡرَ وَإِنَّا لَهُۥ لَحَـٰفِظُونَ

"Me të vërtetë që jemi Ne që e kemi zbritur Përkujtuesin (Kur'anin) dhe padyshim që Ne do ta ruajmë atë, gjithsesi!" [el-Hixhr, 9]

Kush thotë që 'Aishah është imorale, siç përmendet në librat e tyre, ndërkohë që Allahu thotë:

أُو۟لٓئكَ مُبَرَّءُونَ مِمَّا یَقُولُونَۖ

"...ato janë të pastra nga akuza që thonë ata!" [en-Nur, 26]

Ehli Suneti thotë se padyshim që Sahabët më të mirë janë: Ebu Bekri, 'Umeri, 'Uthmani dhe 'Aliu. Shijat Rrafidij nga ana tjetër thonë se Ebu Bekri, 'Umeri dhe 'Uthmani janë qafirat më të mëdhenj.

Shijat Rrafidij thonë në librat e tyre se kur të dalë Mehdiu që presin ata - i cili s'ka për të dalë kurrë edhe pse ata po e presin me padurim! - atëherë do të ringjallet Ebu Bekri, 'Umeri dhe 'Uthmani dhe do të kryqëzohen nga ai, pastaj do të ringjallet 'Aishah dhe do të ndëshkohet nga ai me akuzën e imoralitetit.

Mallkimi i Allahut qoftë mbi ta!

 

Përktheu: Alban Malaj