Shejkh Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/14202

Pyetje:

Allahu ju dhëntë mirësi, ky pyetës thotë: Cili është gjykimi për atë që i shan sahabët haptazi në media, a bën kufër ai me këtë vepër apo jo?

Përgjigje nga Shejkh Feuzan:

Ky fillimisht nuk ka iman. Ai njeri që ka iman nuk i urren sahabët, porse një munafik i urren dhe i shanë ata, ka thënë (sal-lAllahu ‘alejhi ue sel-lem):

بغضهم نفاق

“Urrejtja ndaj tyre është nifak (hipokrizi).”

Ky nuk është musliman, ky është munafik - Allahu na ruajttë - edhe në qoftë se e emërton veten me Islam.

Video ne AudioSelefi.org

Përktheu: Jeton Shasivari